Els anomenats "globus de gran alçada", normalment impulsats per heli, solen ser destinats a mesures meteorològiques, com els que es llencen cada dia per tal de poder fer previsions del temps. També n'hi ha que porten experiments científics que només es poden realitzar des de l'alta atmosfera, com ara la missió Sunrise de la NASA.
La idea de SonCube va sorgir com un repte, el d'aconseguir imatges des de l'espai proper amb el mínim cost possible amb una sonda construida a casa per un grup de persones entusiastes per l'astronomia, l'espai i la tecnologia. I no només això, SonCube és la base experimental per un seguit d'activitats educatives, motivant el públic general, i especialment els joves, per la importància d'observar i explorar l'espai. Sobretot, l'experiència amb SonCube, tingui o no èxit el seu vol, pretén mostrar l'empenta necessària per a que un repte com aquest esdevingui assolible.
Si res ens ho impedeix, Dissabte que ve, dia 11 d'agost, ens aixecarem ben d'hora per enllestir tots els preparatius del llençament des de MónNatura Pirineus. Unflarem el globus amb uns 5,5 metres cúbics d'heli mentre preparem el sistema de cordes incloent el paracaigudes. Engegarem els diversos dispositius que viatjaran dins la sonda, incloent tres càmeres i dos sistemes de localització i seguiment, a més de diversos sensors de temperatura. Sota l'espectació del públic i els nostres nervis, SonCube s'enlairarà des de Planes de Son poc després de les 10 del matí, quan começarà la cursa per seguir-lo amb l'única eina de les dades que transmet via internet. Durant unes poques hores, la seva aventura per l'estratosfera anirà en paral·lel amb la nostra aventura per anar a cercar-lo al lloc de caiguda, allà on ens porti el vent.
Endavant i amunt!


T'agrada:
M'agrada S'està carregant...
Relacionats
Moltíssima sort per dissabte, que surti bon vent i tot funcioni correctament.